Ana sayfa Türkiye İstanbul Beykoz Gezilecek Yerler – Nasıl Gidilir?

Beykoz Gezilecek Yerler – Nasıl Gidilir?

1771
0
PAYLAŞ

Beykoz Anadolu Yakasında bulunan sevimli bir semt. Alıştığımız İstanbul semtlerinden çok köy havası hakim. Gitmesi biraz uzun sürse de hafta sonu kaçamak yapmak için değişik bir alternatif olabilir.

Nasıl Gidilir?

Üsküdar veya Kadıköy’den giden otobüslere binebilirsiniz. Üsküdar’ı tercih etmeniz daha iyi olabilir, Kadıköy araçları da Üskidar içinden geçiyor ve trafik olduğunda bu iki semt arasında yoğun bir trafik olabiliyor. İki araç güzergahı var: Biri otobandan çıkan biri de sahilden giden. Otobandan çıkan daha hızla gidecektir, ancak sahilden gideni tercih ederseniz Çengelköy, Kanlıca, Paşabahçe gibi pek çok semtten geçip daha önce görmediğiniz yerlerin içinden geçme ve görme fırsatı da elde etmiş olursunuz. Yolun uzun süreceğini göze alarak yanınıza su, büsküvi vs alabilirsiniz.

Diğer alternatif ise Yeniköy İskelesi’nden kalkan motoru kullanmak. Yalnızca 7-8 dakikada karşıya geçebilirsiniz, ücreti 2.5 TL ve inerken toplanıyor.

App_indir_banner_mobil

Biz giderken Kadıköy’den sahilden giden bir aracı kullanıp dönerken de Yeniköy motorunu tercih ettik. Bu sayede sahilde güzel manzaralar görürken dönüşte de Yeniköy İskelesi dibinde bulunan favori balıkçımızda güzel bir akşam yemeği yedik. Bizim gibi yapacaksanız en aşağıda bonus olarak önerimi bulacaksınız.

Beykoz Korusu

Durağa ismini veren bu noktada inip de biraz ileride sağda girişini bulacaksınız. Yeşil bir alan, nefes alabileceğiniz bir yer. Denize karşı manzarası var. İçeride ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Tesisleri var. Burada yemek yenebilir.

ucakbileti_sorgula (1)

Beykoz Camii 

Korudan çıkıp sağa devam ettiğinizde meydana doğru gidiyor olacaksınız ve sağ tarafınızda Camiiyi göreceksiniz. Bu cami, 19.yüzyılda yapılmış bir Osmanlı Camii. 2006’da ise restorasyon geçirmiş.

Beykoz Meydanı

Meydanda bir mahalle havası var. Bütün dükkanların bulunabileceği alış veriş ve sosyalleşme noktası. En güzel yanı ise banklarda oturup teknelerin bulunduğu sahile bakmak. Burada çektiğim fotoğrafı en yukarıda görebilirsiniz.

Öte yandan, Beykoz Belediyesinin sosyal belediyeciliğinin yüksek olduğu gözüme çarptı. Bir nedeni gördüğüm sosyal marketti, diğeri ise fotoğrafını paylaştığım ayrıntılı geri dönüşüm konteyneri. Her şey düşünülmüş, bence harika fikir. Bu çöpü ayrıştırmak için nereye atsam, kimi arasam diye düşünmüyorsunuz.

İshak Ağa Çeşmesi

Meydana yakında bulunan bu Çeşme İshak Paşa tarafından onarıldığı için bu ismi almış. İlk çeşme ise Kanuni döneminde yapılmış.

Hz. Yuşa Tepesi

otobusbileti_sorgula2

İstanbul’un en yüksek 2. tepesi. Zirvesi 201 metre yükseklikte. İstanbul manzarası harika. İsmini ise burada yattığı düşünülen Hz. Yuşa’dan almış.  Bu tepe tarihin ilk zamanlarından beri kutsal kabul edilmekle birlikte, Hz. Yuşa ise diğer dünlerde Joshua adıyla da bilinen Hz. Musa döneminde yaşayan ve kendisiyle buraya geldiği ve ölünce de bu tepeye gömüldüğü rivayet edilen bir zat.

Bonus: Takanik Balıkçısı

Günün sonunda harika bir yemek isterseniz, Yeniköy iskelesinden iner inmez sağda kalan Takanik Balıkçısına uğramanızı şiddetle tavsiye ederim. Harika balık çorbaları, mısır ekmekler ve mevsim salataları var. Size mevsimin en güzel balığını da önereceklerdir. Tatlı olarak ise balkabağı tatlısı, incir tatlısı veya irmik helvası gibi leziz tatlılarının tadına bakabilirsiniz.

İstanbul’un diğer semtleri ve yapıtlarının yer aldığı İstanbul gezilecek yerler yazımızı da okuyabilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here