İstanbul’un beton yığınından biraz olsun kurtulmak için insanların akın ettiği, Karadeniz’e komşu bir köy: Garipçe. Ufak, sevimli bir balıkçı köyü.
Sarıyer ilçesinden geçerken, genel olarak Sarıyerlilerin balıkçılıkla ilgilendiğini ve geçimini sağladığını farkedeceksiniz. Garipçe Köyü, işte bu kültür ve geleneğin en güzel örneklerinden biri.
Sunmuş olduğu muhteşem manzarasıyla son dönemlerde oldukça popüler bir hal aldı. Açık büfe kahvaltı edebileceğiniz bir yer ve deniz kenarında bir çok balık restoranı var.
Garipçe Köyü’nü ister sabah kahvaltısında tercih edin (büyük bir çoğunluk böyle yapıyor) isterseniz de hafta sonu akşam üstü manzaraya karşı keyif yapmak için balık restoranlarına gelin.
Yazı Başlıkları
Garipçe Köyü Nerede?
Sarıyer’e bağlı olan Garipçe Köyü, Sarıyer merkezinden yaklaşık 7 km uzaklıkta.
Son dönemlerde buradaki deniz kenarında bulunan kahvaltı mekanları oldukça fazla ilgi görmeye başladı.
Ayrıca 3. köprünün tam da bu bölgeye inşa ediliyor olması bölgeyi daha da popüler yaptı.
Özellikle hafta sonları araç park edecek yer dahi bulunmuyor. Bu yüzden erkenden gidip yer bulmanızı, öğle saatlerinde de köy içerisinde tura çıkmanızı tavsiye ediyorum.
İstanbul’un Karadeniz’e en yakın noktalarından biri olan köy, 4.Levent’ten yaklaşık 45 dakika uzaklıktadır.
Garipçe Köyü’nde bulunan restoranlar akşam saatlerinde rakı balık için, sabah saatlerinde ise kahvaltı için harika!
Tam bir köy havası veren bu bölgenin en güzel yanı şehir gürültüsünden ve kirinden uzak, uçsuz bucaksız denizi önünüze seren yapıda size kahvaltı yapma imkanı sunuyor olması.
Garipçe Köyü Kahvaltı Mekanları
Asma Altı
Deniz kenarında olmasa da 130 yıllık bir ahşap binada kurulu olması ve sunduğu atmosferle harika bir ortama sahip.
Kahvaltınızı bu samimi mekanda yaptıktan sonra köy turuna çıkabilirsiniz.
Aydın Balık
Deniz kenarındaki masalarıyla sıkça tercih ediliyor. Açık büfe seçenekleri mevcut. Eğer denizin ve köprünün dibinde kahvaltı etmek istiyorsanız biraz erken davranmanız gerekiyor.
Kahvaltıdan sonra hemen kahvaltı mekanlarının yanında bulunan Garipçe Kalesi’ni ziyaret edip eşsiz manzarada birkaç fotoğraf çekmek size iyi gelecek. Harika deniz manzarasını üçüncü köprünün ayaklarından seyretme imkanını kaçırmayın.
Garipçe Köyü’ne kadar gitmişken Rumeli Feneri Kalesi’ni de ziyaret etmenizi öneriyorum. Sarıyer’in bir diğer köyü olan Rumeli Feneri’nin tarihi kalesi meşhur. Garipçe’den Rumeli Hisarı’na yaklaşık 15-20 dakikada ulaşabilirsiniz.
Garipçe Köyü’ne Nasıl Gidilir? Ulaşım Rehberi
Levent’ten Garipçe Köyü’ne araç ile ulaşım yaklaşık 50 dakika sürüyor. Toplu taşıma ile ise bu süre 1 saat 20 dakikayı buluyor.
Özel araç ile: Sarıyer merkeze aracınız ile ulaştıktan sonra Kilyos istikametine devam edip Koç Üniversitesi kavşağını döndükten sonra Garipçe tabelalarını takip edebilirsiniz.
Eğer arabanız ile gidecekseniz park yeri sıkıntısı yaşandığı için erkenden gitmenizi tavsiye ediyoruz.
Toplu taşıma ile: 4. Levent metro durağından 25T otobüsü ile veya dolmuşlarla Sarıyer’e ulaşabilirsiniz. Sarıyer’den ise 150 numaralı otobüs ile yaklaşık 30 dakika içerisinde Garipçe Köyü’ne ulaşabilirsiniz. 150 numaralı Sarıyer – Rumeli feneri otobüs hattının saatlerini kontrol etmek için tıklayın.
Garipçe Köyü’nde Kahvaltı Ne Kadar?
Garipçe Köyü’nün deniz kenarında bulunan kahvaltı mekanlarında genellikle açık büfe servis veriliyor. Kişi başı açık büfe ücreti ortalama 25-30 TL arasında. Harika manzaranın keyfini eşsiz tatlarla birlikte çıkarabilirsiniz.
Köyü ve çevresini ziyaret ettikten sonra İstanbul’da bu tarz güzelliklerin hala korunduğunu bilmek size mutluluk verecek. Dönüşte Sarıyer’in harika sahil şeridinde yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin.
İstanbul’un diğer güzelliklerini bulmak ve keşfetmek için İstanbul Gezilecek Yerler yazımızı okuyabilirsiniz.
Bu kadar abartmaya gerek yok adam başı 40 tl verdik kahvaltıya ve kuymak rezalet kendilerinede söyledim kabul ettiler maalesef yapacak bir şey yok.nereye ne için gittiğimizi bir bilebilsek ah..