Ana sayfa Türkiye İğneada Gezilecek Yerler

İğneada Gezilecek Yerler

1991
0
PAYLAŞ
iğneada gezilecek yerler

Trakya’nın Karadeniz sahil kesiminde yer alan belde Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlıdır. Kırklareli merkeze 100km uzaklıkta olup, Demirköy ilçesine ise 26km mesafededir. Birçok kişi tarafından saklı cennet olarak nitelendirilen İğneada’sının 22km sahili bulunmaktadır. Dolayısıyla yaz sezonunda bir hayli yoğun ziyaretçi akınına uğrayan belde de tatil yapmak oldukça keyif vericidir. Normal şartlarda İğneada Nüfusu 2010 sayım neticesinde 1966 kişiden oluşmaktadır ama bu rakam yaz sezonunda 10.000’ni aşmaktadır. 1972 senesinde belde konumuna geçen İğneada’nın geçim kaynağı balıkçılık ve turizmdir. Çevresi meşe ormanları ile kaplı olan bu doğal güzellik fırsat buldukça keşfedilmesi gereken ender yerlerden biridir.

İğneada Gezilecek Yerler

Son dönemlerde nükleer santral yapılacak yer olarak gündeme gelerek birçok kişiyi üzen İğneada ormanı, gölleri, denizi ve yeşilin en güzel haliyle büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Sayısız kuş türüne ev sahipliği yapan Longoz Ormanı ve çeşitli ağaçları ile görülesi yerlerin başında gelmektedir. Daha çok doğası ile gündeme gelen İğneada yakınlarında tabi ki görülmeye değer farklı mekanlar da vardır. Bunlardan bazılarını aşağıda sizler için sıralamış bulunmaktadır.

Dupnisa Mağarası

2720 metreden oluşan Dupnisa Mağarası’nın 1000 metrelik bölümü sulak bir alandan oluşmaktadır. Sarpdere Köyü içinde bulunan mağara Yıldız Dağları boyunca uzanmaktadır. Mağaranın içinde yarasa yuvalarının yoğunluğu ve ayrıca fazlaca merdiven içermesi çocuk ile hamile bayanların ziyaretine uygun olmamasına yol açmaktadır. Köy içinden kalkan otobüsler aracılığı ile mağara ulaşarak 3 TL karşılığında ziyaret edebilirsiniz.

App_indir_banner_mobil

İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı

Türkiye-Bulgaristan sınırına sadece 25 km mesafede olan park alanı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kontrolündedir. 2007 senesinde kurulan parkta Erikli, Mert, Saka, Pedina ve Hamam adını almış beş doğal göl bulunmaktadır. İğneada merkezinden yürüyerek ulaşabileceğiniz park oksijeni, göremeyeceğiniz güzellikteki bitki örtüsü ile İğneada Gezilecek Yerler listesinin en başında olmalıdır.

İğneada Feneri

Denize ortalama 50 metre mesafede konumlanan diğer bir adıyla Liman Feneri, 1866 senesinde Fransızlar tarafından Sultan Abdülmecit döneminde inşa edilmiştir. Işıklandırma sistemi kendine hayran bırakacak bir görseli içermektedir. 1940 senesinde fenerin koruyuculuğunu Servet Nine üstlenmiştir ve ölümünün ardından bu görev torunlarına kalmıştır. Beldenin simgesi haline gelen fener mutlaka görülmesi gereken noktalardan biridir.

Palivor Çiftliği

Orman yolu içinde yaklaşık 14 km kadar bir yolculuk yaparak ulaşabileceğiniz hayvan çiftliği doğa içinde bir cennet olarak tanımlanabilir. Tamamen organik ürünleri deneyebilir ve huzur içinde hem beyninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

ucakbileti_sorgula (1)

Saka Gölü Longozu

Kumsalın hemen yanında yer alması bazı zamanlarda denizle birleşerek mükemmel bir görseli oluşturmasını sağlamaktadır. Çok çeşitli balık türlerine ev sahipliği yapan Saka Gölü kuşkusuz görülmeye değerdir. Geniş bir alana yayılan göl çevresinde yürüyüş veya piknik yapmak huzurla birlikte keyif verici olacaktır. Yolunuz İğneada tarafına düşerse mutlaka bu gölü görmeniz ve çevresindeki güzelliklere farklı bir deneyim yaşamanız adına şahit olmanız gereklidir.

Beğendik Köyü

Tertemiz deniziyle dillere destan olan Beğendik Köyü, Bulgaristan sınırında bulunmaktadır. Haftasonu gezmek için güzel bir destinasyon. Huzurlu, sessiz ve sakin. Konaklamak için de tesisleri mevcut.

Bulanık Dere Longozu

İğneada’nın en büyük ve bilindik deresi Bulanık Dere birden fazla köyden geçmektedir. Karadeniz’e dökülen dere doğa güzelliğiyle görülmeyi hak ediyor.

İğneada’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’de istenilen hemen her bölgeden otobüs ulaşım yolunu kullanarak İğneada’ya ulaşmak mümkündür. Kırklareli merkeze gelindiğinde özellikle yaz mevsiminde otobüs firmaları İğneada’ya sıklıkla servis hizmeti sunmaktadır. Dolayısıyla otobüslerin servislerini kullanarak hiç sıkıntı çekmeden bölgeye ulaşabilirsiniz. İstanbul‘a ortalama 4 saat mesafede konumlanan İğneada’sı hafta sonu kaçamakları için doğru bir seçim olacaktır.

İğneada’ya Ne Zaman Gidilir?

Karadeniz iklimine sahip olmasından ötürü kışları yağışlı ve biraz sert geçer. Yaz mevsiminde ise deniz ile orman etkeni göze alındığında biraz serin olduğu söylenebilir. Deniz tatili yapmak isteyenler için en uygun dönem Haziran ile Eylül aylarıdır. Bu aylar dışında sakin bir süreci muhteşem bitki örtüsü eşliğinde geçirmek isteyenler tabi ki tercih edebilir.

İğneada’da Nerede Kalınır?

Geçmiş dönemlerde İğneada Konaklama konusunda biraz zayıf kalsa da günümüzde turist yoğunluğunun fazla olması nedeniyle her geçen gün otel ile pansiyon sayısının arttığı gözlemlenmektedir. Hatta bölge halkı bile kendi evlerini pansiyon ya da kiralık olarak ziyaretçilere alternatif olarak sunmaktadır. Dolayısıyla her bütçeye uygun konaklama seçeneklerinin var olduğunu söyleyebiliriz. Bölgede en sık tercih edilen tesislerden bahsetmek gerekirse aşağıda fiyat uygulamasıyla beraber birkaç tanesini örnek verebiliriz.

otobusbileti_sorgula2
  • İğneada Parlak Resort Hotel: 29.00 ila 82.00 Euro
  • İğneada Motel: 27.00-40.00 Euro
  • Aydeniz Apart Hotel: 40.00-50.00 Euro

gibi seçeneklerin yanı sıra çok daha uygun fiyatlı pansiyonlarda bulunmaktadır.

İğneada Mutfağı

Trakya yemek kültürünü benimseyen İğneadalılar Patates Çorbası, Arnavut Ciğeri, Pırasa Yemeği ve Çılbır lezzetleri ile gündeme gelmektedir. Ayrıca yörede hamur işleri fazlaca yapıldığından ötürü sacda yapılan Cizleme de oldukça severek tüketilen bir lezzettir. Zeytinyağlılar, et yemeği çeşitleri, farklı tatlılar ve çeşitli aperitiflerle oldukça zengin bir yemek kültürüne sahip olan yöre de balıkçılığın geçim kaynağı olmasından ötürü taze balık çeşitleri de son derece fazladır. Bunun yanı sıra reçelleriyle de gündeme gelen Trakya bölgesi hemen her sebze ile meyvenin reçelini yaparak değişik tatlara imza atmaktadır. Dolayısıyla bu lezzetlerle İğneada Mutfağı içinde de karşılaşarak daha önce hiç denemediğiniz tatlarla tanışabilirsiniz. Bölgenin kendine has birçok lezzetinden biri olan Hardaliye, Kırklareli’nin özel içeceğidir. Bağlardan toplanan üzümle yapılan içecek yerli yabancı turistler tarafından da beğen toplamaktadır. Kısacası her damak tadına hitap eden lezzetleri bünyesinde barındıran bölge her bakımdan görülmeye değerdir.

İğneada Alışveriş

İğneada’da diğer tatil beldelerine göre aktif alışveriş merkezi potansiyeli yoktur. Daha çok yöre halkının yaptığı organik ürün alışveriş imkanı bulunmaktadır. Özellikle bal satışı oldukça yoğundur. Bununla birlikte tabi ki süs eşyaları, çeşitli seramikler ve takılar alabileceğiniz küçük dükkanlar da vardır. Ayrıca İğneada’sı içinde marketler de bulunmakta olup, Cumartesi günleri Pazar kurulmaktadır ve pazardan birçok ihtiyaç karşılanabilmektedir. Bol ışıklı lüks alışveriş merkezlerini beldede göremeseniz bile sakinliği ve kendine has havası ile kurulan pazarı, sevimli dükkanları yaptığınız alışverişinizi unutulmaz kılacaktır.

İğneada’da Gece Hayatı & Meyhaneler

İğneada çılgın partilerin yapıldığı sabaha kadar dansların devam ettiği bir yer değildir. Yani gece kulübünde zaman geçirmek isteyenler için doğru bir seçim olamayacaktır. Daha çok sesiz ve huzurlu bir tatil hedefleyenler için ideal bir yer olan belde, akşamları balık restoranlarında fasıl dinleyerek keyifli zaman geçirilecek yerlerden biridir. Ayrıca fazlaca kafe seçeneği arasından bir seçim yaparak hafif müzik dinleyebilir, sahilde yürüyüş yaparak beldenin muhteşem sakinliğinin keyfini çıkarabilirsiniz. Bazı barlarda içki eşliğinde hafif müzik dinleme imkanı da bulunmaktadır. Kısacası hareketli bir gece hayatı yerine daha çok kafa dinlemek isteyenleri cezp edecek yaşam şekline sahip bir yerdir diyebiliriz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here