Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?
Vize / Döküman

Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen turistik vize başvurusu sırasında şüphesiz en az ve kolay evrak toplayan kişiler öğrencilerdir. Bu yazımızda sizlere öğrencilerin vize alırken hangi belgeleri hazırlaması gerektiğini detaylı olarak aktaracağız.

Öğrencilerin herhangi bir geliri olmadığından ailesinden birisini sponsor olarak göstermesi gerekiyor. Yani sizin masraflarınızı birinin karşılayacağını belgeli olarak göstermeniz gerek. Hangi belgeler talep ediliyor?

Öncelikle alacağınız belgelerin son 3 aya ait olması gerekiyor.

Başvuru formu: Başvuracağınız konsolosluğun veya aracı firmanın hazırladığı formu eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor.

Pasaport: Talep ettiğiniz vize süresinden sonra en az 3 ay daha geçerlilik süresinin olması gerekiyor.

Fotoğraf: Schengen kuralları dahilinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf.

Sigorta: 30.000 Euro veya $50.000 tutarında olması gerekiyor ve Schengen bölgesindeki tüm seyahat sürenizi kapsamalı.

Nüfus cüzdanı fotokopisi ve pasaportunuzun işlem görmüş tüm sayfalarının fotokopisi.

Yukarıdaki belgeler turistik vizeye başvuran herkesin hazırlaması şart olan belgelerdi. Şimdi size öğrencilerin ek olarak  hazırlaması gerektiği belgeleri aktarıyoruz:

Öğrenci Belgesi: Öğrenci belgesini son 3 ay içerisinde almış olmanız gerekiyor. Belgeyi alırken hangi konsolosluğa vereceğinizi belirtirseniz belge üzerine “X Başkonsolosluğuna” ibaresini ekletebilirsiniz.

Sponsorun mal varlıkları: Ailenizden sponsorunuz olacak kişinin mal varlıkları. Daire tapu fotokopileri veya varsa araç ruhsat fotokopisi yeterli olacaktır.

Sponsorun son 3 aya ait kişisel banka hesap özeti: Sponsorunuzun banka hesabında bir miktar para göstermeniz gerekiyor ki, sizin masraflarınızı karşılayacağına inansınlar. Minimum 4.000 TL gösterilmeli.

Sponsor firma sahibi ise şirketin son 3 aya ait faaliyet belgesi , vergi levhası kopyası, ticari sicil gazetesi, imza sirküleri gerekiyor.

Sponsor çalışan ise bunlara ilaveten işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dükümü  ve son 3 aylık kaşe ve imza ile onaylatılmış maaş bordroları gerekiyor.

Sponsor emekli ise (en kolayı): Emekli maaşının yattığı hesabın özeti(zaten hesap özetini gösterdiğiniz için ek bir belgeye gerek yok) veya emeklilik belgesi.

* Eğer sponsorunuz hem emekli hem firma sahibi ise, firma belgeleriyle hiç uğraşmayın. Sadece emekli olarak gösterin.

Otel rezervasyonları: Kalacağınız otele ait rezervasyon belgeleri. Eğer henüz belirlemediyseniz booking’ten ücretsiz iptal seçeneği veren otellerden rezervasyon yapıp, vizeyi aldıktan sonra iptal edebilirsiniz.

Uçak biletleri (Gidiş ve dönüş)

Dilekçe: Sponsorunuzun sizin masraflarınızı karşılayacağına dair bir dilekçe yazması ve imzalaması gerekiyor. Aşağıdaki dilekçeyi kendinize ait şekilde doldurarak kullanabilirsiniz:

 

……………….(isim soyad) için taahhütname

…………. Üniversitesi ……… Fakültesi ………… Bölümü …….. Sınıf öğrencisi, ………….. T.C. kimlik numaralı, ../../.. doğumlu oğlum/kızım’ın ../../.. – ../../.. tarihleri arasında yapacağı yurt dışı seyahatinde konaklama, sağlık ve gezi masraflarının tümünün tarafımdan karşılanacağını taahhüt ediyorum. Tarafıma ait belgeler dilekçe ekinde mevcuttur.

İsim Soyad

İmza

Ek belgeler:

1- İmza sirküleri (Ehliyet fotokopisi üzerinde gözükmekte)
2- Araç ruhsat fotokopisi
3- Ev tapu fotokopisi
4- Hesap ekstreleri

 

İmza Sirküleri:  Eğer sponsorunuzun ehliyeti varsa ve ehliyetin üzerinde imzası varsa ehliyet fotokopisi yeterlidir. Yoksa noterden imza sirküleri alması gerekiyor.

Öğrenciler için hazırlanması gereken belgeler bu kadar. Umarım herkes uzun süreli ve multi schengen vizesine kavuşur. 🙂

sinanys

Never stop exploring!

İlginizi Çekebilir

A/T 11 Belgesi Nedir ve Nasıl Alınır?

hofburg sarayi

Avusturya Vizesi Nasıl Alınır?

berlin öneri

Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

amsterdam

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

roma-panteon

İtalya Vizesi Nasıl Alınır?

Disqus shortname is required. Please click on me and enter it

21 Comments

  1. Kagan

    Hocam merhabalar.Öncelikle yazı için teşekkürler neredeyse aradığım tüm soruların cevabını buldum.Bir iki ufak sorum olacak.Babam emekli sponsor hesap olarak onun emekli hesabını göstermeyi düşünüyorum ama hesabında suan hiç para yok.Bız 3 arkadas eylul 10 gıbı slovenyaya gıtmeyı dusunuyoruz.3000-4000 arası bı meblag var bu parayı bır kerede oraya yatırsam cok fazla dıkkat cekermı?Aynı zamanda babamın ustune dolmus hattı var ayrı bır belge sunmam gerekır mı ?

    27 Haziran 2016 Cevapla
    • Sinan Yeşiltaş

      Merhaba Kağan,
      Parayı bir kerede yatırmak yerine parça parça yatırırsan daha az dikkat çeker. Belge konusunda ise, ne kadar belge sunabiliyorsan o kadar iyi. Babanın üzerine olan hat evrağının fotokopisini dilekçene ek olarak ekleyebilirsin.

      28 Haziran 2016 Cevapla
      • Kagan

        Peki bu son 3 aylık hesap özetini vizeye başvurmadan vize görüşmesinden 1 hafta önce aldık diyelim.Araba ruhsatı hat ruhsatı vs gibi diğer belgeleri de aynı tarihte mi almam gerek yoksa şimdiden alsam olur mu ?

        28 Haziran 2016 Cevapla
        • Sinan Yeşiltaş

          Son 3 ay içerisinde alınmış olması yeterli, günler pek önemli değil.

          28 Haziran 2016 Cevapla
  2. Nazlı

    iyi günler.Festival için Macaristan’a gidicem.Öğrenciyim.Çeşitli sebeplerden ailemi sponsor olarak gösteremiyorum.Dayımı sponsor olarak göstermem de bir sakınca var mı veya çift sponsor gösterebiliyor muyuz?

    2 Temmuz 2016 Cevapla
    • Sinan Yeşiltaş

      Merhaba, malesef vize sponsorunu sadece 1. derece akrabalarından birini gösterebiliyorsun. Yani sadece annen, baban veya varsa ablan/abin sponsorun olabilir.

      3 Temmuz 2016 Cevapla
  3. Oğuzhan

    Hocam acaba bu vize harcına bir etki yapıyor mu ? mesela ben bulgaristana gitmek istiyorum diyelim araştırdığıma göre 60 euro vize ücreti 20-25 euro da işlem ücreti çıkıyormuş galiba

    7 Aralık 2016 Cevapla
    • Sinan Yeşiltaş

      Evet her ülkenin vize ücreti farklı oluyor. Bulgaristan için Vfs Global’den başvurmanız gerek. 60 Euro başvuru ücreti ve 25 Euro işlem ücreti toplamda 85 Euro.

      7 Aralık 2016 Cevapla
  4. utku

    merhabalar ben ıngıletere dil eğitimi için başvuru yapıcam yenı mezunum kurumsal bır kuruluşta calımaktayım ne evraklar gerekıyor.Ne yapmam gerekiyor.

    17 Ocak 2017 Cevapla
  5. Eren

    Merhabalar , eylul ayinda polonya dan ukrayna ya gecerken otobusu kacirdim 1 gunluk vize ihlali yaptim , 6 ay sengene cikma yasagi verdiler. Acaba 6 ay gectikten basvurumda ne kadar basarili olurum. Bu konuda tecrubesi bilgisi olan var mi?

    19 Ocak 2017 Cevapla
    • Sinan Yeşiltaş

      Böyle bir durumla daha önce hiç karşılaşmadım. Pasaportunuza herhangi bir işaret, damga vs. koydular mı?

      19 Ocak 2017 Cevapla
  6. Eren

    Evet 1 gun gec cikmistir diye polonyaca bi damga var:(

    20 Ocak 2017 Cevapla
    • Sinan Yeşiltaş

      Tekrar vize alırken problem yaratabilir ama yanıltmak da istemiyorum sizi. Daha önce hiç başıma gelmedi. Kolaylıklar dilerim

      21 Ocak 2017 Cevapla
    • Köylü

      Lehçe*

      28 Haziran 2017 Cevapla
  7. Himmet

    Merhabalar, İmza sirkuleri her sponsor grubu için gösterilmeli mi? Babam emekli ve belgelerini hazırladım fakat imza sirkülerini eklemeli miyim onu bilemiyorum.

    21 Ocak 2017 Cevapla
    • Sinan Yeşiltaş

      Merhaba,
      Babanızın ehliyeti var mı? Ehliyette imza olduğu için aynı işlevi görüyor. Noterden almanıza gerek yok.

      21 Ocak 2017 Cevapla
  8. mustafa

    merhaba ben önlisans mezunuyum yeni mezun oldum dikey geçis sınavına hazırlanıyorum hollandadan dawetiye geldi abimden fakat çalışmıyorum ve ögrencide görünmüyorum babam emekli nasıl bir sponsor dilekçesi hazırlamam gerekiyor haftalardır arıyorum tek bir cewap bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.

    25 Ocak 2017 Cevapla
  9. Ali

    İyi akşamlar. Ben Almanya’ya davetiye yoluyla ziyaretçi vizesi başvurusunda bulunacağım. iData’yı aradım ancak benden imza sirküleri, araş ruhsatı ve ev tapusu tarzında belgeler istemedi. Sadece emekli maaşı belgesi ve bir banka hesabının son 3 aylık durum belgesini istediler. Bu belgeleri götürmediğim taktirde herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

    1 Şubat 2017 Cevapla
  10. Eray

    Selamlar , hollandaya gitmeyi düşünüyorum öğrenciyim , ama ilk başta İspanya sonra hollandaya da yapicam malum.vizelerde sorun çıkıyor red gibi. Sponsor olarak halam olsa olur mu acaba ?

    10 Mart 2017 Cevapla
  11. ulvi saruhan

    mrb eşim ve çocuğumla benelüx ülekerine gideceğim.shengen vizesini almanyadan alıyorum.eşim çalışıyor ben çalışmıyorum.banka hesaplarımız yok.çocuğumda dahil olmak üzere babamdan sponsor olarak gitmeye karar verdik..bı sıkıntı olurmu.eşimin kayınbabası oluyor çocuğumunda dedsi oluyor.sponsor olabilirmi babam.üçümüzede.saygılar

    6 Nisan 2017 Cevapla
  12. sinem şeneş

    merhabalar ben italya shengen viesine başvracağım hollandadan red yedim ve sponsor olarak anneannemi göstermeyi düşünüyorum sizce bir soun olur mu kendisi emekli ve ehliyet vs olmadığı için imza sirkülerini nasıl alabilirim onun yerine noter onaylı taahhütname olsa da olur mu? teşekkürler

    1 Temmuz 2017 Cevapla

LEAVE A COMMENT