Ana sayfa Seyahat İpuçları Seyahatseverlere Filmler #2: İstanbul Film Festivali

Seyahatseverlere Filmler #2: İstanbul Film Festivali

153
0
PAYLAŞ

Siz de şehre festival gelince mutlu olanlardan mısınız? Bahar ve festival ele ele gelince filmden filme koşturmanın tadı bir başka oluyor.

Seyahatseverlere yolda olma ruhunu sunacak veya güzel görüntüleriyle bizi henüz gitmediğimiz yerlere götürecek film önerilerimizi sıralayacağız bu yazıda.

Biletler, 25 Mart saat 10.30’dan itibaren Biletler, Beyoğlu’nda Atlas ve Kadıköy’de Rexx sinemaları (saat 10.30-19.00 arası), Biletix internet sitesi (biletix.com), Biletix çağrı merkezi (216 556 98 00) ve Biletix perakende noktaları üzerinden hizmet bedeli eklenmeden satın alınabilecek.

Yakın takipçileri iyi bilirler ki, festivalin sıkı kaidelerinden biri gösterim başladıktan sonra içeri seyirci alınmamasıdır. Biz de tekrar hatırlatmış olalım.

App_indir_banner_mobil

1- GRÖNLAND’A YOLCULUK

Thomas ve Thomas, otuzlu yaşlarda iki başarısız aktör. Bir gün ani bir kararla, oturdukları Paris’ten Grönland’a, yalnızca helikopterle ulaşılabilen Kullorsuaq’a doğru yolculuğa çıkarlar. Burada Thomas’lardan birinin babası olan Nathan yaşamaktadır. İki Thomas, İnuit toplumunun yaşadığı bu ücra kasabada neredeyse tüm alışkanlıklarını ve aileden yemeğe kadar hayata dair değer yargılarını gözden geçirecektir. Sébastien Betbeder’in prömiyerini Cannes’da yapan filmi, baştan sona karla kaplı olmasına rağmen sıcacık, ziyadesiyle enerjik, kahkaha dolu bir “tatil” ve kültür çatışması komedisi.

Neden öneriyoruz? Thomas ve Thomas da bizim gibi gezgin ruhuna sahip iki kişi ve belli ki bir anda karar verip bilinmeyene yolculuk etmeye hazırlar. Film, Grönland’dan çok güzel beyaz görüntüler sunuyor ve bizi Inuit kültürüyle tanıştırıyor. Antidepresan bölümünde de yer aldığından güzel bir kafa dağıtma seansı vaat ediyor.

ucakbileti_sorgula (1)

Seanslar: 

06.04.2017: 13.30 City’s; 09.04.2017: 11.00 Kanyon; 12.04.2017: 16.00 Rexx 5

2- KIŞ YOLCULUĞUM

“Avrupa Filmleri” döngüsünün ikinci filmi, Dieutre’ün, vaftiz oğlu İtvan’ı yanına alıp kışın tam ortasında arabayla Almanya’yı boydan boya geçişini izliyor. Tübingen, Dresden, Weimar’dan geçip Berlin’e varan Dieutre ve İtvan, yol boyunca bir yandan geçmişe, geçmişten gelen arkadaşlara ve anıtlara uğrarken bir yandan da baba-oğul gibi birbirlerine bağlanıyorlar. Dieutre, neredeyse hiç konuşmayan yol arkadaşı İtvan’a bakarken kendi dönüşümünü anımsıyor. İkiliye uzun, keyifli yollarında Schubert’in kış yolculuğu olan Winterreise şarkıları eşlik ediyor.

Neden öneriyoruz? Filmde hem bir baba-oğul ilişkisinin seyrini hem de Avrupa şehirlerinde seyir halinde olmayı izleyeceğiz. Bir yanda tarih, bir yanda kişisel hikayeler, bir yanda ise Avrupa şehirlerinde yolculuk var ve hepsi iç içe geçiyor. Yolculuklar hesaplaşmalar ve daha iyi tanımalar için en iyi deneyimler değil midir hep?

Seanslar: 

11.04.2017: 16.00 ve 14.04.2017:19.00; ikisi de Pera Müzesi

3-TUZ VE ATEŞ

otobusbileti_sorgula2

Alman sinemasının yaratıcı ustası Werner Herzog, Tuz ve Ateş’te kariyeri boyunca kurcaladığı doğa ve insan arasındaki yıkıcı çatışmayı bir kez daha merkeze alıyor. Filmde, bir çevre felaketini araştırmak için yola çıkan Birleşmiş Milletler ekibi doğa katliamının sorumlusu olan şirketin adamları tarafından kaçırılıyor. Herzog’un “sinemanın kurallarına uymayan bir gündüz düşü” olarak tarif ettiği filmin oyuncu kadrosunda Michael Shannon ve Gael Garcia Bernal de bulunuyor. Herzog, takipçilerini bir kez daha dünyayla ilgili benzersiz ve karanlık öngörüsüne ortak olmaya çağırıyor.

Neden öneriyoruz? Bu filmin yol hikayesi diğerlerinden biraz daha farklı; görev amacıyla yapılan bir yolculuğun kıyamete dönüşmesi anlatılıyor. Güney Amerika’da bir volkan bölgesinde doğa-insan çatışmasına şahit olacağız. Gerilim filmi sevenler ve Gael Garcia Bernal’i her rolüyle takip edenler açısından kaçırılmamalı.

Seanslar: 

05.04.2017: 19.00 Rexx 1; 07.04.2017: 13.30 Atlas; 09.04.2017: 13.30 Kanyon

4- DJANGO-SÜRGÜN MELODİLER

Berlin Film Festivali’nin açılışını yapan Django – Sürgün Melodiler Avrupa Cazı’nın öncülerinden ve Gypsy Swing’in babası olarak anılan Django Reinhardt’ın Nazi işgali altındaki Paris’ten kaçışının hikâyesini anlatıyor. Soydaşları toplama kamplarında zulüm görürken Django Paris’te müziğiyle el üstünde tutulmaktadıor. 1943’te, Nazilerin “Amerika’dan gelen zenci müziğinin etkisine karşı durması” taleplerine karşı gelince Django, ailesiyle birlikte kaçmak zorunda kalır ve diğer Romanların da bulunduğu İsviçre sınırına doğru yola çıkar. 

Neden öneriyoruz? Savaşlar ne yazık ki bitmiyor ve birileri yurdundan ediliyor veya kaçmak zorunda bırakılıyor. Biyografik bir hikaye bize bir sanatçının hayatından kesit sunarken aynı zamanda yanıbaşımızdaki bir savaştan kaçan bugünün mültecilerinin hikayeleri üzerine de düşünmemizi sağlayacaktır.

Seanslar:

06.04.2017: 11.00 Beyoğlu; 07.04.2017: 19.00 City’s; 08.04.2017: 19.00 kanyon

MEKANLAR:

Festival bu sene

ATLAS SİNEMASI İstiklal Caddesi No: 131 Beyoğlu,

BEYOĞLU SİNEMASI İstiklal Caddesi Halep İş Hanı No: 62 Beyoğlu,

CİNEMAXİMUM CITY’S NİŞANTAŞI Teşvikiye Cad. 12/A Nişantaşı, Şişli

CİNEMAXİMUM ZORLU CENTER Levazım Mahallesi Koru Sokak No: 2 Zincirlikuyu,

CİNEMAXİMUM KANYON Kanyon AVM Kat: 1 Büyükdere Cad. No: 185 Levent,

REXX SİNEMASI Cafer Ağa Mahallesi Sakızgülü Sokak No: 16/18 Kadıköy,

İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ Meşrutiyet Caddesi No: 75 Tepebaşı, Beyoğlu,

PERA MÜZESİ ODİTORYUMU Meşrutiyet Caddesi No: 65 Tepebaşı, Beyoğlu mekanlarına yayılarak genişliyor.

*İtalik açıklamalar IKSV Film sayfasından alınmıştır, filmlerin isimlerine tıklanarak ilgili sayfaya ulaşılabilir.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here